Ania Bardowska bryluje w kuchni. Fanki zachwycają się tym przepisem
Uczestniczka programu "Rolnik szuka żony" Ania Bardowska nigdy nie ukrywała, jak bardzo lubi spełniać się w roli gospodyni domowej. To nie lada zadanie, kiedy ma się na głowie gospodarstwo, dwójkę dzieci, pracę i dom. Jednak ta drobna kobieta potrafi wszystko ze sobą pogodzić, a jej filmiki z kulinarnymi cudeńkami robią niemałą furorę w sieci. Wypróbujcie tych ogórków na ostro z przepisu Ani, a gwarantujemy, że do zimy już zabraknie ich w spiżarni.
Ania wzięła udział w programie i tam znalazła Grzegorza
Minęło już 8 lat od ślubu Ani i Grzegorza Bardowskich. Para, jak każdy doskonale wie, poznała się w programie "Rolnik szuka żony". Grzegorz zafascynowany filigranową kobietą, od początku nie potrafił oderwać od Ani wzroku. Tak z dnia na dzień i w większości poza kamerami, narodziła się silna więź dwojga nieznanych sobie osób.
Więź Ani i Grzegorza z czasem przerodziła się w potężne uczucie, dzięki któremu para powiedziała sobie sakramentalne TAK. Przez 8 lat szczęśliwego małżeństwa, para doświadczyła narodzin dwójki wspaniałych dzieci, z którymi zamieszkali w wybudowanym domu z pięknym ogrodem. Od niemalże roku są też posiadaczami psa o imieniu Figa.
Ania to rewelacyjna kucharka
Obserwatorzy Ani z pewnością mogą o niej powiedzieć, że jest świetną gospodynią domową. Z resztą sama Ania nie raz mówiła na swoich InstaStories, że gotowanie sprawia jej niesamowitą przyjemność. Często też dzieli się przepisami na wykwintne dania ze swoimi fanami, którzy chętnie próbują swoich sił w kuchni, na bazie doświadczeń kulinarnych Ani. To też często widać w komentarzach pod filmikami, czy zdjęciami z przygotowań do obiadu lub cukierniczych smakołyków. Jakiś czas temu Ania wstawiła film, w którym dokładnie pokazała, jak przygotowuje ogórki w zalewie chili. Oto przepis Ani Bardowskiej:
Zapisujcie przepis, jeśli lubicie ostre ogórki!
2.5 kg ogórków myjemy, namaczamy w zimnej wodzie, następnie kropimy w plastry, zasypujemy 3 łyżkami soli (płaskimi), odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
Po upływie 12 godzin gotujemy zalewę z poniższych składników:
- 1,5 główki czosnku
- 3 łyżki chili
- 8 łyżek oleju
- 1,5 szklanki octu (250 ml)
- ½ kg cukru
Ogórki zalewamy gorącą zalewą, po przestygnięciu wstawiamy je do lodówki na 12 godzin. Przekładamy do wyparzonych słoików, zalewamy zalewą, która została w misce, tak aby ogórki były zanurzone. Odkładamy w chłodne miejsce.
Przepis Ani polecany przez jej fanki
Ania Bardowska już kolejny raz przygotowuje ogórki w zalewie chili. Jak sama twierdzi, nadają się nie tylko do kanapek czy sałatek, można je spożywać też prosto ze słoika. Przyznam szczerze, że w ubiegłym roku również robiłam ogórki na ostro, z podobnym przepisem, tylko pod nazwą krokodylki. Były tak rewelacyjne, że moment ich zabrakło!
Moje zdanie podzielają także komentujące pod filmikiem Anny kobiety, które też skusiły się na przetwory z ogórków w ostrej zalewie.
Ja rok temu robiłam i były tak pyszne, że już nie ma. - napisała jedna z obserwatorek.
Uwielbiam te ogórki, też zrobiłam w zeszłym roku i nie doczekały zimy. - zachwalała kolejna.
Ja też ogórki z pani przepisu robiłam w zeszłym roku i wiem, że są pyszne. W tym roku muszę zrobić więcej, bo szybko się skończyły. - napisała fanka.